Friday, February 20, 2009

Die memang over!

Dia datang..
Kenyit-kenyit mata dekat kite..
Bunga2 keluar dekat hati kite..
Tapi..
Tiba-tiba die hilang pulak..
Erm.. kite sms die..
Die tak reply la..
Erm..kite call die..
Ala.. dia tak angkat pulak..
Takpelah.. kite bagi die mase la..

Ish..ni dah seminggu ni..
Die tak call pun..
Tak sms pun..
Takpe..kite sms die la..
Bagitau die kite nak pindah dah..

Erm..seminggu lagi..
Tak reply jugak..
Takpelah..

Tibe2
Tadi die sms pulak kite..
Eh, die ni kenape?

Kite tanye, kenapa tibe2 msg kite?
Die kate nak minta pendapat kite..
Ooo..dah susah baru cari kite..

Huh..Kite marah ni..
Ala..tapi kite tak lepaskan kat die la..

Susah la mcm ni..
Last2 kite tak reply msg die..
Buat ape?
Buang kite..kutip kite..
Ikut suke die je.
Huh. Kite marah ni.

25 comments:

ab geldofg said...

hehehehe sapa tu?

pink_butterfly said...

sama dgn kes saya!

ADMSKY said...

Memang susah kalau kita dah sayang..
Baik buruk mereka semuanya kita akan terima..
Hati berbunga ketika kita peroleh walau sedikit perhatian,
Hati sedih tatkala kita disisihkan,
Tapi sampai bila harus kita diperlakukan begini?
Dicari hanya ketika perlu?
Buang bila rasa tak mahu?


Ada pujangga yang mengatakan, sayangilah orang menyayangimu dari kau terus2an menyanyangi insan yang tak punya kasih untukmu..

for me? easier said than done...walaupun selalu aku temui kebenaran dalam pepatah pujangga ini..

hmmm..susahkan bila kita dah sayang?!! S***t!!

one love said...

min, dtg tau mlm nie :)

laranti said...

ada prtanyaanyang patut direnungkan...
"apakah kita perlu dia?"
"perlu macam apakah kita pada dia?"
"tak bisakah orang lain yang memenuhi keperluan kita?"
kalau kita tidak perlu dia, dan orang lain masih bisa membantu atau memberikan keperluan kita, kenapa harus mengharapkan dia yang tak jels.
tapi yang jelas dia perlu kita, jadi tenang tenang aja, kalau dia perlu kita dia akan kontak kita, kalau kita mau jawab, ya kita jawab, kalau tak mau, abaikan saja, tak usah kita kontak dia, kita tak perlu dia kan...

Dato Paduka Masri said...

cinta itu amat sukar diduga melalui akal fikiran....

memang senang hendak jatuh cinta tapi tidak untuk memilikinya...

Namaku Min said...

ab: Siape tu? erm..erm.. :p

pink_butterfly: Kamu pasti tabah kan?

ADMSKY: Memang susah kalau hati dah bagi kat org tuh.. ish..penganiayaan diri betul!

One Love: Akan kucuba sedaya upaya utk datang :p

laranti: soalan itu yg sy belum temui jwpnnya...

Dato'Paduka Masri: sy sokong pendapat kamu.. cinta bukan selalunya milik kita.. :(

aishah_conteng_je said...

angah~
kan aishah dah kata..
go on...
if he's worth it
dan kalau dia lari..
masih ada yg kejar kamu

tunggu..sabar...

takdir Allah itu kadang2 perit tapi indah~

Anonymous said...

ermm..pelik jgk.bkn ke kamu ckp sdh serik dgn cinta?knape masih lg bermain dgn cinta?

knape kamu tggu lg?knape masih bercakap ok n dh x sedih sedangkan kamu masih terluka n mengharapkan si dia.si dia yg x penah tiba.x penah mengambil tahu keadaan kamu.adakah kamu menunggu buah yg x gugur?bersungut,bersedih,mkn hati dgn dia.

jgn diulang kisah lama.yg bakal menoreh kembali parut lama.parut itu seharusnya diubati.diubati dgn keadaan baru n kasih yg baru.lupakan dia.lupakan dia.lupakan dia...

-insan hina-

Namaku Min said...

Adikku syg: Kmu ada blog tapi kamu tak kongsi dengan sy!!.. sy ikut rentak dia.. tapi sy bosan la.. :p

Insan hina: betul sy serik..bukan utk ulangi kisah lama.. bukan untuk mendera hati.. sy percaya pd ketentuan pertemuan dan perpisahan.. sy yakin.. kamu juga percaya itu kan?

ADMSKY said...

wah..makin panas nampaknya topik ni..

Cik Min, saya rasa mungkin kamu perlu belajar menari zapin pula..sudah terlalu lama kamu menari dangdut bersama si dia, lama-lama bosan juga asyik bergelek kan? ;p

Saya setuju dengan Dato' Paduka, kerna memang mudah hati itu untuk jatuh cinta, namun tak bererti dengan jatuhnya hati kepada cinta, maka cinta itu perlu dimiliki oleh hati..

Sukarnya bila hati ini telah kita 'hadiahkan' pada orang lain, harapan kita agar jatuhnya bersambut, lukanya juga kan berbalut..pedihnya bila 'hadiah' itu, seolah tidak berharga..jatuhnya sudah tak bersambut., dibiarkan pulak tue tergolek-golek bersalut lumpur, dah susah nak cuci bagi bersih balik...

hati itu sememangnya degil, sifatnya hanya tahu untuk mengasihi jua menyayangi..menerima segalanya walau baik buruk mereka..kerna hati itu bukanlah sesuatu yang rasional dan bukan jua berlandaskan pertimbangan logikal..

Maka kerana itu ada pepatah menyatakan, 'CINTA ITU BUTA'..kerna cinta itu adalah kasih, kasih itu adalah hati dan bukannya akal fikiran seorang insan...

naz said...

ntah aishah ni..ade blog..xbgtau pon..hoho
update r...hehe..
purdah?mcm muksula....konon ayat2 cintala??
hehe..jgn mare..

Atan said...

sms kat atan la
mesti balas
he he

Anonymous said...

saya percaya sbgi seorg muslim kita kna beriman kpd qada n qadar...ketentuan Allah mengatasi segalanya.baik di dunia mahupun di akirat kelak.

tp sbgi manusia yg mempunyai hati yg suci adakah kita sanggup diperlakukan sebegitu?di buang tidak di sayangi jauh sekali.tergantung di antara langit dan bumi.

sy penah merasai pedihnya cinta n penah jua mrasa manisnya cinta.cinta bat saya bangun dari jatuh sy.berikan semangat baru dlm hdup sy.menangis bkn satu keperluan lg.tanpa sy menoleh ke belakang lg.

sy x kata sy hebat coz sy tetap manusia biasa sprti kamu.punyai hati utk disayangi n menyayangi.tp Allah itu Maha Berkuasa.sy redha n akur ketentuanNya.

sy lihat cinta kamu terlalu suci n agung.tanpa mengendahkan sglanya tp kamu tetap bersabar.bersabar dgn kerenahnya.mengharapkan si dia kembali.

kamu pilihlah jalan yg kamu mahu.kerana sy tetap sy n kamu tetap kamu.kamu berhak memilih jln yg kamu mahu.

smga Allah jua membalasnya.doaku bersama dirimu...

-insan hina-

Anonymous said...

Pada pendapat saya, semua org ada pengalaman bercinta.Pahit atau manis itu belakang kira la...Sebagai manusia kita kadang2 dgn tak sengaja menyakiti org lain.. walaupun tanpa niat.

Actually bila sebut pasal cinta ni sbnrya tgk nasib seseorang tu. Yang lebih penting kalau kedua-dua pihak pandai jaga diri dan tahu tanggungjawab masing2

Sekadar bercakap "I love You" atau sms "Good Morning Sayang" atau "Dah makan pun belum" itu adalah makanan percintaan bukan n"Cinta"

Cinta itu "roh" iaitu apabila kita dapat apa yg kita inginkan kita akan rasa bahagia, namun sekiranya kita kecewa sakitnya amat menikam di dalam hati. I must admit yang saya masih merasa sakitnya sampai skrg...

Namaku Min said...

ADMSKY:Sy mahu ber tango..bisa? :p yg nyata ialah love is something so great if its with us.. tapi tidak menerima, tidak merasai, tidak disambut. itu satu kesakitan cinta... n its tru..love is blind.. blind that ppl may decide to ignore anything but love. Period.

Naz: kamu patut kenal dia.. dia memang pandai sembunyi..

Atan: Tepaksela atan bagi nombor tepon.. :)

Insan hina: Qada' dan Qadar itu pasti.. cuma kita sendiri kadang-kadang tidak sear bila perahu itu hanyut jauh..

Anonymous: Setuju. Sakit n nikmat cinta.. everyone must have gone tru that stage.. love must be from the heart... its not the text msgs.. or the calls.. sometimes.. u juz know he/she loves u.. walaupun die senyap dan menyepi.. :p

wahyudimy said...

Dalam sedikit masa lagi,kau akan cuma tersenyum mengenangkan yg ini.sebenarnya ia cuma sebesar jari kelingking kita saja:)

Namaku Min said...

wahyu: sy sudahpun tersenyum.. :)

Anonymous said...

U are so good in your writing.. Good for u cz "HE" gave u such a big talent.. N u also very good in hiding yr feelings n emotion which is not good n u have to move on.. Yeah.. Mebe she/he will alwaiz be in yr heart, yr mind but u cant live in memories.. I believe u still can befriend wt he/she w/o involving any feelings.. and perhaps those thing will make yr life more meaningful, having a ppl u love as yr friend rather than losing 'em all.. I guess i'm writing too much.. Take care..

-ca$p3r-

Namaku Min said...

Casper: thank u.. penulisan sy biasa2 aja.. sy tak mahu dunia ketahui jiwa sy..sy boleh kongsi dlm penulisan tapi tidak untuk semua ketika.. sy masih menjadi teman dia.. tapi tak tahu hingga bila.. jiwa sy hari ini masih tenang.. makin tenang...

goshafex said...

dia memang over..

biarkan!

Namaku Min said...

goshafex: sy sudah biarkan.. simpan dan letak dalam kotak kenangan.

Anonymous said...

kotak kaler2 ke, kotak black n white?

Namaku Min said...

kotak hati

Anonymous said...

so,jgn dibuka kembali kotak itu.seal elok2...tandakan sbgi rahsia besar

-insan hina-