Monday, November 17, 2008

---- sigh ----

I'm sorry..
I tak tau macam mane cerita ni boleh keluar.
Kalau betul cerita tu pasal kite..i minta maaf.
I tak tau macam mana nak cari sumber yang menyampai cerita ni.
I tak cerita kat sesiapa.
Tapi...memang betul i sedih..
U ignored me.
U contact i bile u rasa u nak je..
Lepas tu u senyap.
Mungkin..untuk u, apa yang i buat tu tak sebesar mana..
Tapi..
Bukan sesuatu yang mudah untuk i..
I'm trying to help.
Tapi u tinggalkan i dalam one dark room.
I tak tau wats going on.
Tiap kali i dah kuat untuk move on..
Mesti ada sms dari u yang muncul dkt my hp.
Kebetulan or fate?
God..i penat.
I bukan muda lagi u..
Not to say i'm old..
But..ini bukan zaman sekolah, or uni..
Zaman yang kite boleh main2..seronok2..
Kite dah dewasa.
Dah patut fikir masa depan.
I penat.
I dah give up hope.
Tapi tak bermakna i halalkan.
Kite masih kawan.
Hutang tetap hutang.
I tak nak hilang semuanya.
Hanya atas dasar percaya.
-min-

Tuesday, November 11, 2008

Suami org- ep 5

Pemerhatian yang aku buat berkenaan isu nih mungkin dah terlalu banyak sampai aku tak tau yang mana untuk aku kongsikan, yang mana patut aku simpan. But, this one story really buat aku marah n kecewa..jugak malu..

To begin with, sape2 yang follow blog aku ni akan tau pasal budak ofis yang ada affair dengan bos tuh. Menurut sumber yang aku boleh percaya, wife si lelaki dah tau hal affair si lelaki ni dengan that bitch..(sorry but u r a bitch gurl).. dengar-dengar bergaduh sampai nak bercerai berai. Masyaallah.. Aku tekejut dengar. Macam mana lah kau tu sebagai perempuan sanggup nak porak perandakan..hancurkan rumah tangga orang? Fikirla sikit. Memangla aku faham, lelaki dah tak ramai sekarang. Tambah2 kalau ada lelaki pun semua dah kawin tapi, itu bukan alasan untuk kau robohkan rumahtangga orang..

Kata sumber aku tu lagi, budak pompuan nih dah minta putus tapi lelaki tuh tak nak. So, dengan tak de pendiriannya, die pun agree untuk stay in da relatonship. My God...Kalau ko tu dah desprate sangat nak bersuami..buatla cara yang betul. Kawin elok2. Lelaki tu mampu. Kalau buat cara yang betul, ko takkan kene tohmahan yang teruk sgt..memangla org akan mengata..tapi, dari ko menyelinap, buat affair tak tentu hala macam nih, baik ko menikah. Halal. Orang pun tak boleh nak cakap apa.

Fikirlah..hish..runsing aku lah. Entah kenapa la aku bleh tau hal2 nih. Aku rela tak tau dari tau n tepaksa tahan hati simpan benda nih sebab nak jaga nama baik semua pihak..Aghhhh...tension!

JIWA

Lahir sebagai aku..
Dibesarkan bersama kasih sayang yang sempurna.
Seawal usia mencecah 13 tahun..
Hati terperangkap dengan rasa cinta.
SONGSANG.
3 tahun bermain hati.
Aku ditukarkan ke dunia baru.
Melihat dunia penuh beda..
Dia lelaki.
Aku Perempuan.
Percaya?
Hati cuba menerima.
Tatkala akal mulai dewasa.
Palitan sejarah hitam menguasai jiwa.
Maruahku di robek..
Maruahku di carik dia.
Tinggal aku dengan sengsara.
Hanya satu pemutus dendam.
Menanti..Setia.
Terlalu banyak kesedihan.
SONGSANG.
Mengharapkan beda antara cinta mereka.
Namun jiwa ini kekal terluka.
Tanya aku pada hati..
Apa jalan yang telah ku pilih?
Bertahun-tahun..
Dan masih di sini.
Cuba.
Aku gagal.
Bukan kerana mereka.
Tapi jiwaku masih ragu.
Kalian tidak mampu meyakinkan.
CINTA..
masih sama.
Mengharapkan cahaya.
Aku mahu jadi yang lain.
Tapi aku masih aku.
Aku masih bersama kehancuran hati.
Aku masih mencari ketentuan.
Pengakhiran satu penantian.
Sehingga itu..
Apakah aku harus dipersalahkan?

Gurlz nite Out..


Kami keluar berseronok..
7 hb hari tuh, hang out jab dgn bdk2 kecik nih. si asma, ija cuz n asa. Kuar dgn an sekali. Just seronok2 n borak2. Ija bengang dengan farah's frens. Asa plak buat joke die yang memang telah menstupidkan ija..haha kesian ija. Anyway..that nite was fun tho.. Diorang 3 orang ni antara cousin yang rapat. They share secrets (banyak cover line untuk each other).
Today my twin sis ni, SPM..tx ija coz tolong adik2 blaja. N i hope da gurls dapat jawab xm dengan tenang n do the best they can. Love all of u..muahs..

Sunday, November 9, 2008

STAY AWAY FROM MY LIFE!!!!

Regret?
Let me share my major regrets in life...


Yup..it's about the man i've been in love with for years..(Me alone. Not him)
I waited for him since i'm 16
I ignored every piece of advice given by my frens who actually knew how he treated me before.Who knew how he played me around..

Who knew how good he is in giving me hope n destroying it..

I've gone tru a lot! A lot that i even regret being me that time..
And I accepted him in my life.

Hoping he's the one.
The one who would change my way of life.. My perception towards man..

The one who would make me trust again..

But I failed.

I failed to change.
He failed to change me.

We both failed.

I regret.

Regret that I left my frens for him.

I regret knowing him.

I regret waiting for him.

And what i regret the most is that..I trusted him.

He's just the same..Like other man.

Full with lies...

Full with ego..

Hypocrite.



He wanted me to be the "housewife" type..

He wanted me to be the "Yes Mother" type to his mom..

He even question me when I helped my family..

And..what people know is that I'm the bad one.

He came to my house with his mother..

He even make his mother call my mom..

He called my best friends..

He told every one around me...things that i didn't do.


Intention?

Only he can answer that question.



I choose to remain silent..
Until today.
Too much.
I need him to stop.
Just stop bothering me.
Stop bothering my family..
Stop bothering my friends.
Stop it coz its over.
I DONT NEED U!
I hate u with all my life.
I hate u as much as I hate my 17 years old memories.


STAY AWAY FROM ME N PEOPLE AROUND ME!

GET A LIFE!!!!!!!

Saturday, November 8, 2008

END?


It's. never. easy. to. be. me.

I .wanted .to .cry... but .there's. no .more. tears..

I. wanted. to. scream. it. all. out..

But .it's .too. much .of .a .pain..


I. closed. my. eyes..

Imagining. my .dream.

It's. not. there.

.Over.Dead.


Blame. me. 4. my. own. pain..

For. the. pain. I've. agreed. to. feel.


Blood.

No. more. tears.

It's. much. more. than. crying.

It's.the.end.

Friday, November 7, 2008

LOVE?

"There's a lot of things been going on, i will explain n it will be a long chat though..Kelakar pun ada, sad pun ada n the happiest pun ada...But i hope everything will be fine...may god bless..love u..."
Love you?
This is one of some text i read sometimes this week.
Meaningless LOVE.
Empty Hope.
Why does anyone can easily say those words wen i can tell it's never meant
to be said?
What is Love to u?
I don't wanna discuss about us.
I'm clueless.

God is punishing me!!

God is punishing me..

This week has been a terrible week for me. Other than the Ip's and briefings..The key in car trap and all...yesterday was again a disaster for me. Court case at 9. Waited for Puan Aida at Petronas Sungai Besi. Once Puan Aida arrived, reversed my car n ....My God.. some bomb or wat exploded..my car berasap macam kebakaran...I really wanna cry... So left my car there n car pool with Puan Aida to court. Later, she drop me at Nikko Hotel n i met An to borrow her car..drove to Sg Besi and waited for AAM to come.

Almost 2 hours later, AAM sampai. The man said that my T host dah pecah..because of my radiator yang dah karat kat dalam..make it heat..so leads to some letupan...(walaupun tak faham sangat..dengan muka yang sedih..saya ni mengangguk je la. So, The man tuka itu ini, i pay the money....bla2 tengok jam dah dekat 4.00pm. I text Puan Aida n she says tak payah la masuk ofis.. Yeay!! But... wen me and an both nak bawak the car balik..Gile tinggi temperature...dah dkt nak ke uruf H.. huhu. I am gonna cry...

Besides that.. including today, its been 3 days that my left eye bleed. It's so red, so macam darah beku and bile bangun pagi2 sakit sangat. Rasa macam nak pitam.. What's happening to me? An bising..suh pi cek doktor.. I hate doctors...How?

Maybe, lately aku ni terlupa dekat DIA ..and HE is giving me this test so that i remember HIM...

Tuesday, November 4, 2008

Suami org- ep 4 (Abby Abadi n Norman Hakim)

Pening? Dengar HOTFM tadi. Topik "orang punya". Besh2. How to start? Saje nak kupas cerita pasal Abby Abadi n Norman Hakim. Kesian & Bodoh. That's my first comment. That's not the first time Norman buat hal. Tak tau nak cakap macam mana. Bukan ape.. the last time aku baca pasal Abby, is about die punye new baby gurl.. majlis cukur jambul..n the next thing..Norman kena cekup...Abby baru habis pantang..Gosh.... artis memang macam ni ke? Kawin, skandal, cerai, kawin lain.. is marriage something cheap for them? Aku tak faham macam mana perkahwinan boleh jadi something yang ringan bagi kebanyakan artis.

Betul la kata umi aku. Nak cari suami, kena tengok agama dulu. Kalau lelaki tu ada asas agama, macam mana die nak buat jahat pun, die akan balik pada agama balik. Tapi, zaman sekarang susah nak cari lelaki yang beriman...hm.. talking about iman..aku pun bukan lah beriman sangat but if aku nak kawin, of coz aku nak suami yang boleh membimbing aku.

Bercakap pasal "orang punye" ni, aku terfikir .. apa kepuasan yang akan si perampas ni dapat bile ambik hak orang? Kak Ira kata " Dia akan rasa diri dia hebat". Memey tu..artis yang baru nak naik. Kenapa buat macam tu? Perempuan sepatutnya faham apa yang perempuan lain rasa. I have nothing against polygamy. Poligami halal dalam Islam. Tapi, buatlah denagn cara yang betul. Baru jadi artis ...baru menapak...Belum pun dikenali ramai..(aku pun tak kenal kalau bukan sebab kena tangkap basah)..dah calit arang kat muka sendiri. Macam mana orang nak respect dia sebagai artis..sebagai perempuan? sebagai manusia even.. Tak fikir ke.. macam mana impak kecacatan perangai tu pada keluarga? Pada kerjaya?

Sedih...Malu...Aku simpati pada Abby. Masa Abby bagi kenyataan dekat melodi..die nampak sangat mati dan kosong. That shows..dia sangat terluka. Macam mana seorang suami yang di beri amanah untuk menjaga hati isteri sanggup pejam mata atas pengorbanan isteri? Isteri yang sanggup lahirkan cahaya mata untuk si suami. Isteri yang sanggup asuh, didik anak-anak untuk si suami...

Norman? Beri keterangan pada wartawan dengan tenang n selamba..macam memang tak buat salah langsung. Main2 dengan hati isteri..anak-anak. Aku tak tau apa yang jadi sebenarnya. Tapi, kenyataan di tangkap basah dah cukup melukakan. Cukup menghancurkan hati ramai..isteri anak-anak dan keluarga.

Mengabaikan tanggungjawab adalah dosa besar kerana bercangah dengan firman Allah SWT: "Dan bergaullah kamu dengan mereka (isteri-isteri kamu dengan cara yang baik. Dan kemudian jika kamu berasa benci terhadap mereka janganlah terburu-buru kamu menceraikan mereka.; kerana boleh jadi apa yang kamu benci sedangkan Allah mahu jadikan apa yang kamu benci itu kebajikan yang banyak kepada kamu." - Surah An-Nisaa'; ayat 19.

So...pengajarannya.. fikir sebelum buat apa-apa...bak kata Nabil.. Lu Pikirla Sendiri...

Hari malang ku...

Wat hapen yesterday? Bad Hair day!!! Adoih...

IP yang kene masuk banyak kes tu dah menunggu untuk briefing..so, pegila bilik bos dengan penuh dedikasi..nak brief la ni..alamak, bos ade jumpe polis plak..tunggu gak sampai nak lunch..still tak leh brief.. dahtu terserempak bos around 12.00pm. cakap kat dia nak brief die kata ok, tunggu kat bilik die..aku pun pegi la dengan fail tebal2 nih..(bilik die jauh ok). So, tunggu punye tunggu nak dekat 30 minit, die tak datang gak, patah balik the other wing tengok die ade urgent meeting dengan 2nd bos aku..adoih.. sedih.

So, tepat kul 2 pm aku terus gie bilik bos, 2.30 baru die masuk. brief sket, kene pi 2nd stage plak..brief Timbalan operasi. dari kul 3 sampai kul 5.45 tunggu timbalan.. huhu.. sedih. Ramainye org potong Q.. ape nak buat, kitorang ni ikan bilis je (cik hanim punye statement). So, 5.45 brief, kene buli sket dengan TKBP (O)... ingat dah leh keluar IP before statistik meeting rabu ni (besok) tapi..huhu kene hold IP nak brief 3rd stage...brief Dato'..ayo.. ni part yang paling tak besh..

Dahlah semalam tak makan ape pun selain junk food.. rase cam nak pitam. Dalam 6.30 dah bersungguh-sungguh nak balik dah ni.. tapi..kunci kete tak jumpe. Kak ira time tu tengah gayoot n dah kuar dari bilik. Aku dengan Diar selongkar semua tempat cari kunci.. adoih..memang tak de...camne nak balik nih?

Diar kata "aku rasa ada kat kete la min"

Kitorang pun punch out then pegi kat keta...HA...memang la dlm kete... bodoh betul!!! Macam mane nak keluarkan kunci nih??? Huhuu.. nak nangis.. aku dok risau Rayyan (my baby nephew) tengah demam n menangis dengan kuat di rumah. An tengah jaga..(sorry an..)

Aku dengan Diar dok korek2 pintu kete...(tak penah mencuri kete)..payahnye..

Lepas tu kak Ira datang (konon2 penyelamat)...bawak lah Viva punye tools.. segala screw driver bagai...kami dok korek lubang kunci masih gagal... (banyak gak kutukan yang aku terime kerana kepandaian aku tinggalkan kunci dlm keta) huhu.. datanglah sorang pak cik ni. dok try gak tolong..adoih masih gagal nih. Aku dah call ihsan dah nak minta datang tolong. Hm..dah dekat 20 minit nih...pak cik tu pun offer nak hantar aku balik. Kak ira dan kerut muka. Diar terus menahan serang lagi penyelamat.. Kak Elin.. Ha.. die dok pakai kereta baru die..(handsome kreta baru).. Kak elin keluarkan alat-alat pengasah kuku.. (kami pakat gelak ramai-ramai) macam mana nak guna...?

Last2 aku balik dengan Kak Elin.. tx kak elin..nanti min blanja lunch kay. Tx Dallu.. Tx Diar..Tx ihsan.. tapi sorry la pakcik..bukan tak nak tapi..takut la.. maka.. berakhirlah hari semalam dengan tak bestnye...

-min-

Monday, November 3, 2008

one question...

Last nite, wen i was driving back i sent this msg to two person. And this is the respond i get in return..


"If i'm gone one day...wud u feel anything?"


A: Of course I would be devastated. What would u think i be?

B: Sad but fate.



A is a fren..a very good fren of mine.. Known him, not for too long...but long enuff to place him in my heart. He's my best fren..a fren that's always there wen i need him. Once wen he was so in love, i'm the middle person..sadly, the love relationship doesnt work...BUT..the good side of it is our friendship grows stronger each day. He once said this to me..


" I want u t know u occupy a special place in my heart. Nobody

understands my pain like u do. nobody can understand y i do

like u do. u were there and saw how painful it was. i hope u

will not be tired and forsake me..maybe i've day the pain will

go away. Till that day comes i'm so sorry for needing to rely on u

for strength to live and finding my way to move on. Thank you 4

being u"



Thank you Azlan Roni..







B? Sad..i'm now asking my self..y do i actually trust him?...

Sunday, November 2, 2008

Updates...

hurm... why da lama tak de update dkt ur blog?

tak de benda yang nak di tulis.

u ok?

mungkin ok.

knape mungkin ok?

ntah. tak tau nak jawap ape.

ok..New updates... actually, been busy past few days. Sibuk dengan IP urgent yang nak kene brief bos cepat2...n sebagai hadiah, bos suruh baca 7 kes and brief again.. aduh...bagus memangla bagus, dapatlah penuhkan buku log kes yang budak2 kontrak ni kene buat (can u imagine officer contract kene baca at least 4 kes per week, buat summary n put it in writing?).. besides that, on friday ada gotong royong ofis.. ini yang paling rasa nak marah.. because of the STAR rating thingy, semua org kene kemas ofis.. kalo kemas jek takpe tapi kene susun..pen satu tempat..pencil satu tempat..n kene hafal benda untuk di soal waktu pegawai penilai tu datang.. my weekends? Like hell..

Why like hell? Friday tu lepas balik keje terus gie beli stok for da shop. Settle. Gie umah mak long n waited like 30 minutes utk ambik roadtax kreta atok. Done. Then drive balik seremban. sampai around 9.00. 9.30 dah shoot to Klana Resort to help umi (my mom) prepare stage n hall for her 18th graduation n prize giving ceremony.. (cute tho.. utk budak2 habis tadika).

Saturday..wake up early, siapkan adik2 n shoot to Klana Hotel. I'm the mc for the day.. (for years actually) mesti org dah bosan dengan suara gue.. anyway.. it was fun on saturday. the persembahan from the kids sgt comel.. entertaining... 5.00pm habis.. shoot to the shop. Do some culculation.. got to knw..GOSH....shot RM1300... gile betul lah... That's it.. i have to really buang this staf.. shes making me crazy ...really...


Sunday...still have to wake up early. helping out umi siap2 nak ke cameron. After that kemas umah. Around 11, settle basuh kain kemas n everything..then gie kedai. Tutup around 6, ambik adik2 from school..(balik camping SPM). Balik, tengok ayah muka sedih jek (hahah..lapar la tuh..).. tak sampai hati, so masak la kejab. Around 8.15, shoot back to KL. Dekat tol sungai besi, my fren yang nak tolong jaga kedai call 'min, knape tak tinggalkan kunci kedai?'..shit..

Monday...kuar rumah at 5.30, shoot back to seremban.. letak kunci dekat kedai n drive to office...

Gue bleh gile mcm nih... anyway..this is my life.. its forever hectic...but, in the name of love... to my family, my frens, my job... i enjoy every bit of it.. (walaupun kadang2 komplen)...

-min-