Tuesday, March 17, 2009

MAHU UPDATE SIKIT..

Maaf ya..
Saya sedikit sibuk.
Tempat baru. Kepeningan baru.
Internet yang lembap.. grrr..

Apapun.. sedikit tentang saya dan hari-hari baru saya
Cukup jika saya katakan...
Pening.
Saya terpaksa telan udara baru.
Tanam semangat baru.

Hm..
Tempat kerja saya?
emm..emm..
Mungkin saya boleh gembira..
Tapi saya perlukan masa.

Yang pasti..
dah tak ada mak cik cleaner yang nak ketuk pintu dan tanya "nak vacum?"
Atau yang tolong angkat sampah bila dah penuh..

Yang ada?
Saya nak kena beli penyapu sendiri..
Berhabuk sana-sini.
Good Morning Towel untuk lap meja dan kerusi.

Kena jadi garang.
Supaya tak ada yang naik tocang.

Kamu kamu yang di sana OK?
Doa saya bersama kamu semua..

p/s: sorry belum sempat balas irama Lalala kamu-kamu..

8 comments:

ADMSKY said...

Cik Min,

Saya percaya setiap kejadian pasti ada hikmahnya...Mungkin tidak kelihatan hari ini, tapi ia akan tiba mengikut rentak dan iramanya yang tersendiri...

Hijrah kadang-kadang perlu..sekadar satu cara untuk menuntut ilmu baru...bak kata Cik Min sendiri..telan udara baru...

Lumrah manusia..perlu masa untuk penyesuaian..suhu cuaca yang berbeza, ragam habitat yang lain caranya..

Pohon saya...sabar sahaja...tawakal dan redha..moga-moga kesusahan hari ini, akan membawa satu senyuman di esok hari..

Saya percaya pada ketabahan Cik Min..(walau jujurnya Cik Min sedikit mereng)... ;P
Saya juga percaya pada tekad Cik Min...Takkan ada hari ini tanpa semalam..dan takkan ada hari esok tanpa sekarang...

a.b geldofg said...

aku ok2 je

Don Corleone said...

kat sini ok.. takpe.. any news or sesi meluahkan perasaan sila beritahu saya..

Anonymous said...

Min...

Sabar ya. Buktikan Min mampu lakukan perubahan di sana, walaupun mungkin mengambil masa.

Penyapu + Towel Good Morning?
Tak ada masalah...hiaslah seindah pelamin yg selalu Min cipta utk org lain.

Jadi garang....ibarat menarik rambut dlm tepung. Rambut tak putus dan tepung juga tak berselerak. Ingat pesan sy.

Kami di tempat lama...
Tetap ingat + syg kat Min

Namaku Min said...

ADMSKY: Cis..berani kamu kata saya mereng??? grr..yea..but sometimes memang mereng pun saya.. Hm.. hidup dekat sini berbeza.. tapi saya belum putus harapan lagi.. ini baru permulaan..

Ab: bagusla kalau kamu ok.. :P

Luke: Nanti saya telefon kamu? Tapi kamu bayar bilnya boleh? :)

Anonymous1: saya masih bersabar.. masih juga membina harapan. Perubahan? Yup.. sy sedang merancang. Semua yang saya akan buat adalah untuk kerjaya yang saya percaya.. prinsip yang saya pegang. Saya masih belum menarik rambut dalam tepung.. tapi, kalau saya mahu mula...saya pastikan ia tak terputus dan tepung masih baik.. saya juga masih mengingati kalian..sentiasa di hati...

Anonymous said...

sy pn cm2 jgk mase tiba kt tmpt baru.smua kna buat sendiri.pandai2 la survive.sy tahu kamu kuat...

-insan hina-

naz said...

sy kat sini pon ok2 jek..hoho..
sori menyempit..hehe

Namaku Min said...

insan hina: terima kasih atas kepercayaan itu.

naz: haha..