Tuesday, November 4, 2008

Hari malang ku...

Wat hapen yesterday? Bad Hair day!!! Adoih...

IP yang kene masuk banyak kes tu dah menunggu untuk briefing..so, pegila bilik bos dengan penuh dedikasi..nak brief la ni..alamak, bos ade jumpe polis plak..tunggu gak sampai nak lunch..still tak leh brief.. dahtu terserempak bos around 12.00pm. cakap kat dia nak brief die kata ok, tunggu kat bilik die..aku pun pegi la dengan fail tebal2 nih..(bilik die jauh ok). So, tunggu punye tunggu nak dekat 30 minit, die tak datang gak, patah balik the other wing tengok die ade urgent meeting dengan 2nd bos aku..adoih.. sedih.

So, tepat kul 2 pm aku terus gie bilik bos, 2.30 baru die masuk. brief sket, kene pi 2nd stage plak..brief Timbalan operasi. dari kul 3 sampai kul 5.45 tunggu timbalan.. huhu.. sedih. Ramainye org potong Q.. ape nak buat, kitorang ni ikan bilis je (cik hanim punye statement). So, 5.45 brief, kene buli sket dengan TKBP (O)... ingat dah leh keluar IP before statistik meeting rabu ni (besok) tapi..huhu kene hold IP nak brief 3rd stage...brief Dato'..ayo.. ni part yang paling tak besh..

Dahlah semalam tak makan ape pun selain junk food.. rase cam nak pitam. Dalam 6.30 dah bersungguh-sungguh nak balik dah ni.. tapi..kunci kete tak jumpe. Kak ira time tu tengah gayoot n dah kuar dari bilik. Aku dengan Diar selongkar semua tempat cari kunci.. adoih..memang tak de...camne nak balik nih?

Diar kata "aku rasa ada kat kete la min"

Kitorang pun punch out then pegi kat keta...HA...memang la dlm kete... bodoh betul!!! Macam mane nak keluarkan kunci nih??? Huhuu.. nak nangis.. aku dok risau Rayyan (my baby nephew) tengah demam n menangis dengan kuat di rumah. An tengah jaga..(sorry an..)

Aku dengan Diar dok korek2 pintu kete...(tak penah mencuri kete)..payahnye..

Lepas tu kak Ira datang (konon2 penyelamat)...bawak lah Viva punye tools.. segala screw driver bagai...kami dok korek lubang kunci masih gagal... (banyak gak kutukan yang aku terime kerana kepandaian aku tinggalkan kunci dlm keta) huhu.. datanglah sorang pak cik ni. dok try gak tolong..adoih masih gagal nih. Aku dah call ihsan dah nak minta datang tolong. Hm..dah dekat 20 minit nih...pak cik tu pun offer nak hantar aku balik. Kak ira dan kerut muka. Diar terus menahan serang lagi penyelamat.. Kak Elin.. Ha.. die dok pakai kereta baru die..(handsome kreta baru).. Kak elin keluarkan alat-alat pengasah kuku.. (kami pakat gelak ramai-ramai) macam mana nak guna...?

Last2 aku balik dengan Kak Elin.. tx kak elin..nanti min blanja lunch kay. Tx Dallu.. Tx Diar..Tx ihsan.. tapi sorry la pakcik..bukan tak nak tapi..takut la.. maka.. berakhirlah hari semalam dengan tak bestnye...

-min-

4 comments:

Anonymous said...

panas tol aku...aku dh smpi separuh jalan dh nk smpi putrajaya

Anonymous said...

n plz jgn ckp psl hari malang.Tuhan xpenah buat hari malang utk hambaNya...

it's me said...

jgn mara...:)

Anonymous said...

x mara pn...aku pn risau gak tkt xleh nk tlg wlu dh bwk hanger.