Saturday, June 19, 2010

Penipuan?


Nak tau?

Simple.. butik my mom (pelamin hati) mencari pengganti our current assistant wedding planner sebab dia nak sambung belajar. One lady came in and give us the first impression that she is so into the job... we decided to give her a chance.

Kali pertama buat wedding di Tasik Titiwangsa, she seems ok.. Hm.. Good act gurl!

Kami di desak untuk keluarkan surat tawaran bekerja kepadanya untuk percubaan 3 bulan dan sekaligus di bawa masuk sebagai pengganti our assistant wedding planner.

Selepas pelamin kedua dikendalikan si dia ni, dia upload gambar2 dalam facebook sebagai gambar pelamin yang di usahakan oleh "dia dan rakan-rakan"...

Kemudia dia mc dua hari dan msg seterusnya, dia kata dia ada masalah rahim dan perlu tangguh kerja atau berhenti untuk ke Singapore.. God Knows .. sama ada dia menipu atau bercakap benar.

Anyway... After one week of silence, customer butik kami datang untuk settle booking dan maklumkan kami begini:

" Hari tu jumpa .......dia..... dia ... terus buka pakej wedding yang dia ada, dan suruh kami cancel dengan pelamin hati"

The latest news, she declared herself as a wedding planner with the same coverage as our boutique.

Hm.. manusia jenis apa ya macam ni?

Ini adalah manusia yang perlu saya doakan agar mendapat petunjuk dan keinsafan. Semoga Allah berkati kesemua usaha kamu yang kamu katakan sebagai " alhamdulillah semuanya berjalan lancar..." yup.. semua rancangan kamu untuk belajar dari kami berjaya.. Saya juga percaya rezeki di tangan Allah. Good Luck!

5 comments:

myNana said...

min,sape?nana pernah jumpa ek?yang ritu msa nana ada ke?~x baik btul kan~.rezeki gitu tak lama,jgn risau ok

min said...

ha'ah na.. yang tu la.. yg tidur dgn nana kat hotel tu.. huhuhu

myNana said...

alahai...patutla na2 rsa aura dia lain mcm,ahaha

min said...

scary ok. sekarang nih, dia call kite mengamuk-ngamuk!

muhammad said...

aku kenal ke?sape mkn cili diala rase pedasnye...