Monday, January 18, 2010

Kehilangan

Hari ni hari sedih saya.
Saya kehilangan anak kecil yang saya hanya sempat agah sekali atau dua.
Jam 7 pagi terima panggilan dari kak ira dalam tangis.
Anak sayang itu dah pergi meninggalkan kami semua.
Dan saya...
Saya menangis dalam diam.
Kesal.
Hati berontak mahu terus pecut.
Tapi tugasan perlu selesai.
Saya bergegas ke Masjid AL Falah.
Lihat si ibu dalam tangisan.
Kami berpelukan.
5 minit tangannya dalam genggaman dan sendu kami bertautan.
Anak kecil itu telah segak dengan wangian.
Dan saya kucup sambil jari menggenggam si ibu yang masih tersedu.
Sabar Diar...
Anak itu akan memanggil kamu di syurga...
Perginya dalam senyum bahagia.
Kerana dia tahu..
Dia mampu melambai ibunya..
Dalam lindungan Jannah Yang Maha Esa.
Dan kamu Diar..
Kami semua di sisi.
Meminjamkan bahu untuk ditangisi..

3 comments:

mardzia said...

its my sad day too! tergamam sekejap when I received the text. its the most painful pain for a mother to lose her child. I wish i was there ......

a journey to satisfaction said...

kak mardzia mesti lagi sedih kalau tengok baby fariz tadi.. :(

MRS. RIDZ said...

sy lg sedih! sy dh dekat, tp tak dpt nk bt ape2.. sy xde kete.. labi out station.. aizam lak ade bicara..
:'(
sy tak sanggup nk call kak diar..
sy tahu dia sedih lg..
sy just dpt text dia je..
nape la sy mcm ni... sigh!