Thursday, November 5, 2009

16.17

Semalam dengan penuh keyakinan pergi membeli sesuatu. Bila time nak bayar... duit cuma ada cukup-cukup. Terpaksa keluarkan syiling sambil mulut kumat kamit cover line 'tak cucuk duit lagi ni'. Sambil letak duit syiling dan angkat payung yang basah dek hujan.

Pergi ATM. Duit ada RM16.17. Ini cabaran ni. Nak pergi Low Yatt hantar labtop umi perlu bayar parking. Garu kepala sekejab dan kaki tetap masuk dalam kereta sambil cek meter minyak. Nasib dah isi penuh dan Touch & Go masih berbaki.

Sambil bawa kereta telefon sana sini minta 911. Nasi baik ada yang tolong. Fuh... dapatla bayar parking dekat Low Yatt dan makan alas perut.

Lain kali jangan beli make up atau pencuci muka. Berjimat! Itu pengajarannya. *sigh.

7 comments:

Anonymous said...

pencuci muke mahal ke..hee

xyah make up, dh cntik tu

NuMan said...

comel je cite u ni...

;)

perempuanku said...

eleh..yeje..bodek ni...

NuMan: basah kuyup hari tu.

aishah_conteng_je said...

angah dah miskin ke?

bye..aishah dah nak pg kelas

umar said...

betul2

Ahmad Syahril said...

err... tetiba je terdetik hati komen blog awk...

suka konsep blog ni... cara awk tulis... walaupon kekdg sy tak brapa phm... tapi takpe laa... sbb penulisan ni hasil pjuangan yg pjg kan... :)

tp kn... bhg profile tu... lg cantek kalo ubah jadi "sesungguhnya Allah Maha Mendengar setiap sujudku, sentiasa memahami setiap permintaanku dan mengkabulkan setiap rayuan yg terbaik untuk diriku"... ni pdgn peribadi je... utk mencantekkan blog ni... cewaahh menyibuk je kat blog org... sori kak ngah cik aishah... huhu...

p/s:kekdg ada waktu kita kena jaga kain org... supaya bila sampai waktu... ada org tolong tegur kita... "err... kain awk tu koyak kat punggung laa..."

umar said...

bile nak update blog nih...